top of page

  13 квітня 2017 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Володимирецької селищної ради, на якому розглянуто ряд важливих для селища питань.

      Так, за клопотанням комунального підприємства «Аква», у зв’язку із підвищенням цін на електроенергію і зростанням витрат на оплату праці внаслідок значного підвищення у 2017 року розміру мінімальної заробітної плати, було прийнято рішення про коригування тарифів на централізоване водопостачання, встановлених рішенням виконкому у від 25.10.2016 року, у наступний спосіб:

      Прийняте виконкомом рішення про коригування тарифів набуває чинності через 15 днів з дня його оприлюднення.

    Також було заслухано інформацію начальника комунального підприємства «Аква» Пігаля О.В. про стан доріг селища. Під час обговорення такої інформації члени виконавчого комітету погодилися, що ряд доріг селища потребують поточного ремонту, а задля захисту жителів селища від водіїв, схильних до порушень правил дорожнього руху, необхідно збудувати додаткові тротуари. Було вирішено клопотати перед сесією селищної ради про виділення додаткових коштів на проведення таких робіт.

    При цьому варто зауважити, що на сьогодні у селищному бюджеті на 2017 рік на утримання та розвиток інфраструктури доріг вже передбачено 1,2 млн. грн, проте утримання всіх доріг селища у належному стані та будівництво нових доріг і тротуарів на тих вулицях, де в цьому є гостра потреба, вимагає значно більшої суми коштів, тому виконкомом здійснюється пошук додаткових джерел фінансування відповідних проектів.

На засіданні виконкому також розглянуті питання щодо санітарного стану паркової зони в центральній частині селища та стану діючого сміттєзвалища.

       Що стосується центрального парку, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва, то незважаючи на численні факти крадіжок та вандалізму у ньому (викрадення саджанців і квітів, пошкодження ліхтарів та дитячого майданчику), що мали місце у 2016 році (детальніше – за посиланнями http://polissya.net/2012-08-01-08-20-33/2012-08-01-08-21-09/2942-volodumurets-vylutsi-rozbutukh-likhtariv.htmlhttp://polissya.net/2012-08-01-08-20-33/2012-08-01-08-21-09/2974-vylutsi-rozbutukh-lihtariv.html ), КП «Аква» продовжує роботу по його розчистці та озелененню. Також вирішено клопотати перед сесією ради про спрямування коштів на продовження реконструкції парку, розпочатої іще у 2015 році. Виконання таких робіт потребує близько 1,6 млн. грн.

     Дуже гостро для селища стоїть питання подальшого функціонування сміттєзвалища, розміщеного в напрямі с. Жовкині. Робота по відведенню нового сміттєзвалища для селища розпочата, але це досить довготривалий процес, а будівництво полігону твердих побутових відходів у відповідності із сучасними вимогами – проект, що потребує багатомільйонних вкладень і зможе бути реалізований лише за умови залучення для цього інвестицій.

       То ж очевидним є, що на сьогодні значних зусиль необхідно докладати для утримання діючого полігону у належному санітарному стані. І значну роль у цьому відіграє не лише КП «Аква», що надає послуги з вивезення та утилізації сміття на території селища, а й кожен житель селища. Адже незважаючи на те, що вивіз сміття від приватних будинків здійснюється за рахунок коштів селищної ради, деякі з господарів вивозять його самостійно – хтось залишає непотріб при в’їзді на сміттєзвалище або ж на прилеглій до нього території, тим самим забруднюючи її, інші ж викидають купи сміття у найближчому лісі, внаслідок чого утворюються стихійні сміттєзвалища там, де ми всі іще нещодавно полюбляли відпочивати. Комунальним підприємством, за фінансової підтримки селищної ради, постійно вживаються заходи для ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Відповідна робота була зроблена і напередодні Великодніх свят.

       Повертаючись до проблеми безпеки дорожнього руху та безпечного руху пішоходів в центральній частині селища, прийнято рішення про обмеження руху транспорту по вулиці Поштовій біля перехрестя з вулицею Єврейська, шляхом встановлення спеціальних тумб, та захисної огорожі від входу до будівлі ЗОШ № 1 до вулиці Чорновола.

     Також на засіданні виконкому розглянуті звернення громадян про надання матеріальної допомоги на лікування та з інших питань, що відносяться до повноважень виконавчого комітету. Більш детально з прийнятими рішеннями можна ознайомитися на веб-сайті селищної ради у розділі «Нормативні акти».

bottom of page